Aloittelijan ohjeet

KOOTUT OHJEET ALOITTELIJOILLE

Miten valita tunti
Matalan kynnyksen aloitustapa on osallistua Gokul Yoga Basics tai Joogan Alkeet -kursseille. Näille tunneille osallistuvalta ei oleteta mitään aiempaa kokemusta joogasta. Näistä Basics on kaikkein kevyin ja tahdiltaan rauhallisin tunti.

Kaikki tunnit ovat liikunnallisia ja sisältävät seisten, nelinkontin, istuen, selin ja päinmakuulla tehtäviä liikkeitä. Jos sinulla on jokin liikkumiseen vaikuttava vamma tai sairaus, kannattaa mainita siitä ilmoittautumisen yhteydessä. Liikkumisen rajoite ei välttämättä estä ryhmäharjoitteluun osallistumista, mutta joissain tapauksissa erityisohjeet ovat tarpeen.

Basics ja Alkeet -tunteja voi käyttää sellaisenaan pidempiaikaiseenkin harjoitteluun. Muut tunnit on jaettu tasoryhmittäin perustuen siihen, onko osallistujalla aiempaa kokemusta harjoituksesta vai ei. Jatkossa voit siis halutessasi siirtyä tasojen 1-3 tunneille (Gokul Hatha ja Gokul Vinyasa).

Tuntikuvaukset löydät myös tästä linkistä.

Tuntien hinnat
Tunnit ovat kurssimuotoisia, mutta osallistua voi myös sarjakortilla tai kertamaksuilla. Jos olet aivan aloittelija, on suositeltavaa käydä kokonainen alkeiskurssi, jotta harjoittelun tapa tulee tutuksi.

Lisätietoa hinnoittelusta löydät tästä linkistä. Maksutapavaihtoehtona myös liikuntaedut.

Mitä tarvitsee hankkia
Harjoittelun alkuvaiheessa ei ole tarpeen tehdä mitään hankintoja. Harjoitus tehdään joustavissa vaatteissa paljain jaloin.

Jos sinulla ei ole joogamattoa, voit ilmoittautuessasi varata lainamaton kurssille. Lue lisää mattolainasta tästä linkistä.

Harjoittelu raskaana ollessa
Aloita jooga vasta raskauden ja siitä palautumisen jälkeen, ellei kyseessä ole erikseen raskaana oleville suunnattu ryhmä. Joogaharjoittelussa on erityispiirteitä jotka on huomioitava raskauden aikana sekä keskimäärin noin muutama kuukausi – vuosi synnytyksen jälkeen.