FAQ

INFOA JOOGAMAN TUNNEISTA:
In English: see question number 11

Sisältö:
YRITYKSESTÄ:
1) Mikä on Joogama?

ALOITTELIJAT:
2)
Aloittelijat
3) Tuntien soveltuvuus
4) Jäykkyys + jooga
5) Ennakkokäsitykset
6) Kokeilutunti
7) Joogamatto
8) Pukeutuminen

ERITYISTARPEET:
9)
Raskaus
10)
Apuvälineet
11)
In English

ILMOITTAUTUMISET JA MAKSUKÄYTÄNNÖT:
12) Ilmoittautumisen muuttaminen
13) Eräpäivä
14) Ticket Duo -kortti
15) Smartum-kortti
16) Smartum-verkkomaksu
17) Tyky-kuntosetelelit
18)
Ilmoittautumista ei vahvistettu
19)
Peruutusta ei vahvistettu

TUNNIT:
20) Yksityistunnit
21) Uudet ryhmät ja sijaistukset

YRITYKSESTÄ:

1) Mikä on Joogama?
Joogama on toiminimeni, jolla opetan joogatunteja. Opetan tunteja pääkaupunkiseudulla. Järjestän omia viikkotunteja, kursseja ja workshopeja Vantaalla sekä pidän yksityistunteja. Lisäksi teen töitä opistoille, kuntokeskuksille ja yrityksille.

ALOITTELIJAT:

2) Olen aloittelija. Voinko tulla tunneillesi?
Suurin osa ohjaamistani tunneista sopivat sekä aloittelijoille että kauemmin jooganneille. Voit tarkistaa tuntikuvaukset tästä linkistä. Tunnin kohdalla on mainittu, mikäli tunnin taso on edistyneemmille (alkeisjatko- tai jatkotaso).

3) Pohdin, että sopivatkohan tuntisi juuri minulle. Uskallanko tulla?
Itselleen sopivan opettajan ja tavan joogata löytää parhaiten kokeilemalla. Kaikilla ohjaajilla on oma, persoonallinen ohjaustyylinsä, joten edes tuntinimikkeen perusteella ei voi tietää, minkälainen tunti oikeastaan on. Kannattaa tulla kokeilemaan.

4) Olen jäykkä, en taivu. Voinko aloittaa joogan?
Voit. Joogaharjoituksessa ei ole kyse taipumisesta tai taipumattomuudesta. Asanaharjoituksessa opetellaan työstämään kehoa terveellä ja turvallisella tavalla ja kehitetään voiman sekä liikkuvuuden tasapainoista suhdetta. Joogaharjoitus on ennen kaikkea sisäinen harjoitus ja sillä, mitä pystyy aloittaessaan tekemään ei ole merkitystä.

5) Jooga-asennot näyttävät vaativilta tai ehkä jopa pelottavilta, en pystyisi tekemään niitä. Kannattaako minun aloittaakaan?
Mediassa näkyvä visuaalisesti näyttävä, usein akrobaattinen ja erityistä liikkuvuutta esittelevä joogakuvasto on kaukana siitä, mitä niin sanotussa perusharjoituksessa tehdään. Valtaosalle harjoittelijoista hienovaraista kehonhallintaa ja voiman koordinointia vaativa asanaharjoitus ei välttämättä koskaan ole tarpeen tai tulee ajankohtaiseksi vasta vuosien säännöllisen harjoittelun jälkeen. Riippuu harjoituksen tyypistä ja harjoittelijan tavoitteista, minkälaista harjoitusta tehdään. Joka tapauksessa eteneminen on asteittaista ja vaativienkin harjoituksien oppiminen lähtee yksinkertaisempien perusteiden vankasta hallinnasta. Aloittelijana kannattaa välttää mielikuvien muodostamista ennakkoon ja mieluummin tulla rohkeasti kokeilemaan.

6) Haluaisin tulla kokeilemaan tuntiasi. Mille tunnille voin tulla?
Löydät viikkotuntini nettisivujeni Tunnit-välilehdeltä. Joogaman omille tunneille voi tulla kertamaksulla (ilmoittauduthan etukäteen, jotta varmasti mahdut mukaan!). Jos tunnin järjestäjänä on muu kuin Joogama (esim. opistot, kuntokeskukset, studiot), kokeilumahdollisuudesta kannattaa kysyä suoraan järjestäjältä.

7) Haluaisin tulla kokeilemaan tuntia, mutta minulla ei ole joogamattoa. Millainen matto minun kannattaa ostaa?
Ensimmäiselle kerralle riittää hyvin mikä tahansa jumppamatto. Kokeilukerralle kannattaa kysellä mattoa lainaksi kavereilta ja tuttavilta. On myös mahdollista tehdä seisomaliikkeet paljaalla lattialla ja käyttää tarvittaessa istumaliikkeissä esim. vilttiä tai huopaa pehmikkeenä. Sitten kun tiedät, että harjoittelusi tulee olemaan säännöllistä, voit halutessasi hankkia paremman maton ja osaat paremmin arvioida, minkälainen matto sopii harjoitukseesi. Joogan aloittamiseksi ei ole välttämätöntä ostaa mitään uutta.

8) Miten pukeudun joogatunnille?
Joustaviin liikuntavaatteisiin. Harjoitus tehdään paljain jaloin. Moni kokee suhteellisen ihonmyötäisen vaatetuksen helpoimpana ja vähiten harjoitusta häiritsevänä, mutta kokeilemalla löytää itselleen parhaat vaihtoehdot. Kerrospukeutuminen on myös kannattavaa: jotkut tilat saattavat olla erityisesti talviaikaan sen verran viileitä, että pitkähihaiselle ja muulle lämmikkeelle voi olla tarvetta.

ERITYISTARPEET:

9) Olen raskaana. Voinko tulla tunnillesi?

Riippuu raskaana olevan harjoitustaustasta ja raskauden vaiheesta, miten harjoitusta tulisi tehdä.

Aloittelijat: Joogaharjoitus aloitetaan vasta raskauden jälkeen. Poikkeuksena erityisesti raskaana oleville suunnatut raskausjoogaryhmät.

Säännöllisesti ennen raskautta harjoitelleet: Ensimmäisen kolmanneksen aikana ei harjoitella (asanaharjoitusta). Toisen kolmanneksen ja loppuraskauden aikana harjoitusta voidaan tehdä raskauden vaiheeseen mukautetusti.

Mainitse aina raskaudesta tai noin vuoden sisään olleesta synnytyksestä ilmoittautumisen yhteydessä.

10) Olen tottunut käyttämään harjoituksessani apuvälineitä. Käytetäänkö niitä tunnillasi?
Useimmissa paikoissa, joissa ohjaan tällä hetkellä, ei ole valmiina asanoissa käytettäviä apuvälineitä (kuten vyöt, bolsterit, blokit, huovat). Voit ottaa omia välineitä mukaan tunnille ja käyttää niitä kun tarvitset.

11) I don’t know Finnish. Can I come to your classes?
Yes of course, if you are ok with that the main laguage used during classes is Finnish. I can give you personal instructions in English and some of the instructions during the class both in Finnish and in English.

ILMOITTAUTUMISET JA MAKSUKÄYTÄNNÖT:

12) Olen ilmoittautunut Joogaman kurssille, mutta haluaisin tehdä ilmoittautumiseen muutoksen:
a) peruuttaa ilmoittautumiseni
b) maksaa käymiseni kurssin sijaan kertamaksuilla
c) vaihtaa kertamaksuista koko kurssin maksuun.
Onnistuuko tämä?

A) Kurssi-ilmoituksessa on mainittu viimeinen päivä, jolloin ilmoittautumisen voi peruuttaa (noin 10 päivää ennen kurssin alkua). Sen jälkeen kurssimaksusta peritään 100 %, vaikka ilmoittautunut ei tulisi paikalle.

B) Joogaman omilla kursseilla on kaksi maksutapaa: voit maksaa koko kurssista (maksetaan kurssin alussa) tai kertamaksuilla (maksetaan tunnille tullessa). Kurssi-ilmoituksessa on mainittu viimeinen ilmoittautumisen peruutuspäivä (noin 10 päivää ennen kurssin alkua), joka on samalla viimeinen päivä jolloin kurssi-ilmoittautumisen voi vaihtaa kertamaksuihin. Tunneille otetaan ensisijaisesti koko kurssille ilmoittautuneita, kertamaksuilla kävijät pääsevät mukaan jos tunnille jää tilaa.

C) Kesken kurssin ei voi vaihtaa kurssi-ilmoittautumistaan kertamaksuihin tai toisinpäin.

13) Milloin on kurssimaksun eräpäivä?
Joogaman kursseilla maksun eräpäivä on sama päivä jolloin on kurssin ensimmäinen tunti.

14) Voinko maksaa Joogaman tunnit Ticket Duo -kortilla?
Ticket Duo -kortilla on mobiilimaksumahdollisuus, jolla voi maksaa. Korttimaksua en voi vastaanottaa, sillä käytössäni ei ole korttimaksupäätettä.

15) Voinko maksaa Joogaman tunnit Smartum-kortilla?
Smartum-kortilla on myös verkkomaksumahdollisuus, jolla voi maksaa Joogaman tunnit. Korttimaksua en voi vastaanottaa, sillä käytössäni ei ole korttimaksupäätettä.

16) Voinko maksaa Joogaman tunnit Smartum-verkkomaksuna?
Voit, jos maksat vähintään 45 euroa. Sitä pienempiä summia ei voi maksaa Smartum-verkkomaksuna.

17) Voinko maksaa Joogaman tunnit Tyky-kuntoseteleillä?
Valitettavasti Tyky-kuntosetelit eivät käy maksuvälineenä.

18) Ilmoittauduin sähköpostilla tai ilmoittautumislomakkeella, mutta en saanut vastausta. Tulikohan ilmoittautumiseni perille?
Ilmoittautumiseen tulee aina ilmoittautumisvahvistus sähköpostitse. Jos mitään ei kuulu muutaman päivän sisällä ilmoittautumisesta, kannattaa ottaa uudestaan yhteyttä. Lisäksi kaikille kurssilaisille lähetetään noin viikko ennen kurssia infoviesti ja maksuohjeet. Jos et ole saanut niitä, kannattaa ottaa yhteyttä. Tarkistathan myös sähköpostisi roskapostilaatikon, joskus viestit saattavat ohjautua sinne.

19) Peruutin ilmoittautumiseni, mutta en saanut vastausta. Tulikohan peruutus perille?
Onnistuneesta ilmoittautumisen peruutuksesta tulee aina kuittaus. Jos mitään ei kuulu muutaman päivän sisällä peruutuksesta, kannattaa ottaa uudestaan yhteyttä. Tarkistathan myös sähköpostisi roskapostilaatikon, joskus viestit saattavat ohjautua sinne. Peruutus on aina lähetettävä sähköpostilla, jotta sinulle jää itsellesi talteen todiste peruutuksen ajankohdasta.

TUNNIT:

20) Ohjaatko yksityistunteja?
Ohjaan. Voit pyytää lisätietoja ja hinnaston sähköpostitse.

21) Etsimme joogaohjaajaa ryhmälle. Otatko uusia viikkotunteja? Entä teetkö sijaistuksia?
Kannattaa ottaa yhteyttä sähköpostilla iitu@joogama.fi tai soittaa 040 356 9292.

Kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin ja tiedusteluihin vastaan mielelläni!