Opetustavat

OPETUSTAVAT
Lähi- etä- tai hybriditunnit

LÄHIOPETUS
Osallistuminen ryhmässä paikan päällä. Lähiopetukseen ilmoittautunut voi osallistua omalle tunnilleen myös etänä, mikäli kyseessä on hybriditunti. Tekniset ohjeet annetaan ilmoittautuessa. Lähiopetuspaikkoja on rajattu määrä. Vuonna 2022 lähiopetukseen osallistuva saattaa tarvita koronapassin.

ETÄOPETUS
Osallistuminen live-striimin kautta hybriditunnille tai pelkästään striimauksena toteutettavalle tunnille. Tunti striimataan helppokäyttöisen Zoomin kautta. Tekniset ohjeet annetaan ilmoittautuessa. Zoomin kautta osallistuva voi halutessaan pitää oman kameran päällä, jolloin opettaja näkee hänet ruudulta, mutta tämä ei ole pakollista. Tunnin lopuksi voi esittää kysymyksiä, jos aikataulun puolesta niille on aikaa. Etäopetuksen valinnut ei voi osallistua lähiopetukseen.

HYBRIDIOPETUS
Hybriditunti tarkoittaa tuntia, jossa osa osallistujista on paikan päällä ja Zoomin kautta osallistuville striimataan paikan päällä tapahtuva opetus. Striimaus kohdistuu aina pelkkään opettajaan, lähiopetukseen osallistuvia ei näy kamerassa.

KYSYMYKSIÄ & VASTAUKSIA

Onko etänä osallistuminen teknisesti vaikeaa?
Ei ole! Striimaukseen käytetään helppokäyttöistä Zoomia, jossa tarvitsee vain klikata linkkiä päästäkseen mukaan. Zoomin käytön ohjeet näet tästä linkistä.

Ilmoittauduin kurssille lähiopetukseen, mutta haluaisin silloin tällöin osallistua etänä. Miten toimin?
Ilmoittautuneille lähetetään ennen ensimmäistä tuntia infokirje, jossa on myös etäopetuksen osallistumislinkki. Voit vapaasti käyttää etä-osallistumisvaihtoehtoa milloin vain.

Miten varmistetaan, että hybriditunnilla opetuksen kuuluvuus on hyvä myös etänä osallistuville?
Käytössä on ulkoinen mikrofoni. Mikrofonin käytön avulla opettaja pystyy liikkumaan matolla ja salissa niin, että puheäänen kuuluvuudessa Zoomiin ei ole häiriöitä.