Zoom

ETÄOPETUS – Näin osallistut joogatunneille Zoomissa

Zoom on yksinkertainen striimauksen mahdollistava ohjelma.

Osallistujan tarvitsee vain klikata osallistumislinkkiä päästäkseen mukaan.

Zoom-ohjelmaa ei välttämättä tarvitse ladata etukäteen, se latautuu automaattisesti linkin klikkauksen jälkeen ensimmäisellä käyttökerralla. Lataus kestää vain noin minuutin.

Zoomin nettisivuilla on testilinkki, jonka kautta voit halutessasi kokeilla Zoomin toimintaa etukäteen: Zoom-testi. Zoomilla on myös ohjesivu liittymiseen (englanniksi): Zoom – Joining a meeting

Osallistumiseen suositellaan ensisijaisesti Zoom-applikaatiota, ei käyttämistä selaimen kautta. Selaimen kautta osallistuessa toimivuutta ei voida taata. Applikaatio latautuu ensimmäisellä käyttökerralla ja käyttö ei vaadi käyttäjätunnuksen luomista.

Yksityisyys
Osallistuja voi valita, pitääkö oman kameransa päällä vai ei.

Järjestäjä ei tallenna tunteja eikä osallistujilla ole koskaan lupaa nauhoittaa tunteja, joille osallistuvat. Jos tunti poikkeuksellisesti tallennetaan myöhempää käyttöä varten, osallistujien videoruudut, nimet tai kommentit eivät koskaan näy tallenteessa: nauhoitus kohdentuu vain opettajaan.

LIITTYMINEN TUNNILLE
Pääset osallistumislinkkiä klikkaamalla odotustilaan, josta opettaja hyväksyy tunnille. Jos odotustila ei vielä ole aktivoitunut, kokeile liittymistä uudestaan lähempänä tunnin alkua. Olethan ajoissa: Tunnin alkamisen jälkeen mukaan pääsee vain, jos opettaja sattuu huomaamaan liittymispyyntösi.

Osallistujan on mahdollista muokata omaa nimeään, esimerkiksi niin että vain etu- tai sukunimi näkyy muille osallistujille. Ethän käytä nimimerkkiä, jotta opettaja tunnistaa kuka olet.

AUDIO
Pidä oma mikrofoni suljettuna tunnin aikana! Päällä oleva mikrofoni aiheuttaa taustamelua muille osallistujille.

KAMERA
Voit mielellään pitää oman kamerasi päällä (ei pakollista), silloin opettaja sekä muut etätuntilaiset näkevät sinut.

VUOROVAIKUTUS
Tunnin jälkeen voit halutessasi esittää kysymyksiä kameran, mikrofonin tai chatin kautta. Teknisistä syistä opettaja ei ennen tuntia tai tunnin aikana kuule osallistujien puhetta.

TEKNISET ONGELMAT
Lähetä chat-viestejä tai viittilöi kameran kautta kiinnittääksesi huomion, jos esimerkiksi opettajan ääni ei pidempiaikaisesti kuulu.

Mahdolliset yhteysongelmat johtuvat joskus käyttäjän omasta verkkoyhteydestä. Jos yhteys pätkii, voi tarkistaa ettei esimerkiksi useita perheenjäseniä ole samanaikaisesti käyttämässä nettiä.

Annathan palautetta pienistäkin asioista silloin, jos jokin tunnin teknisessä toteutuksessa ei toimi. Myös jälkikäteen voi olla yhteydessä. Näin toimivuus jatkossa saadaan varmistettua.

Kysymykset
Zoomin käyttöön liittyen saa mielellään kysyä lisäkysymyksiä ja apua, jos tarvitset. Otathan silloin hyvissä ajoin ennen omaa tuntiasi (jo edeltävinä päivinä) yhteyttä spostitse iitu@joogama.fi.